VerRevisiones

Europa no és patentable!

Uououooo! Acabe de llegir en Barrapunto la notícia del dia: Rechazada la directiva que pretendía aprobar las patentes de software en Europa. Sembla que al final ha valgut la pena tot l'esforç de lluita contra les minories poderoses interessades en fer realitat la patentabilitat del programari en Europa.

Mantinc així una miqueta d'esperança en que el Parlament puga detenir la infinitat d'abusos que veig vindre per part de la Comissió Europea i el Consell de Ministres for time to come. Tanmateix, ha de quedar clar que ha estat realment la mobilització de milers de persones com tu i com jo la que ha fet possible que açò ocorrera. Encara podem fer valdre els nostres drets si cooperem; ells ho saben i continuaran provant d'evitar-ho, però haurem de recordar que som capaços de fer-ho.

Ara mateix em fa patir que puguen convéncer algun país per a aprovar una llei nacional que permeta les patents de programari (Regne Unit? Irlanda? Dinamarca?), perquè potser via el Tractat de la Haia puguen perseguir programadors d'altres estats signants. Algú em conta com funciona això, per favor?

En fi, l'enhorabona i gràcies a tots els que heu dedicat tant de temps a aquesta lluita, i als parlamentaris per haver-nos escoltat i per haver sabut pensar amb independència. Però ull! Els propatents ens la intentaran clavar altra volta tan aviat com puguen, així que no els perdem de vista.