Poti‐poti #4

Continue la ronda de poti‐potis amb aquest recull d’enllaços de caire sociotecnològic de l’últim mig any, un poc més esperançadors que els de l’anterior.

Bon poti-poti de la llibertat

Bon poti-poti de la llibertat tecnologica! Només comentaré el primer enllaç, el de alliberar-se de les xarxes socials:
tindre el blog a un servidor a casa et fa més lliure? No depens en aquest cas de la companyia que contractes, de l'ample de banda de baixada o del DNS? No es reduix la teua llibertat al enfrontar-te de manera individual a una companyia si aquesta canvia les condicions? Es cert que pots canviar de companyia pero el mateix pots fer si tens un blog a blogspot i vols canviar-te a wordpress. A més, si es caiguera blogspot o canviara la seua politica la força de molts usuaris podria fer canviar la opinió de Google més facilment que la d'un sol usuari. De totes maneres la llibertat es important pero crec que està sobrevalorada, per a mi es més important la felicitat :) Si tinc un blog + facebook + twitter soc més lliure que si només tinc un blog?

Que conste que et rebatisc un poc perque m'agrada la gresca, pero em molen els enllaços que poses!

Triar l’allotjament

La llibertat d’allotjar el teu propi blog és que pots triar on el poses: si el proveïdor no t’interessa, te l’emportes a un altre, sense necessitat de fer cap «força». Així no depens dels designis d’un únic proveïdor. El problema de Blogspot, Facebook, Twitter i molts altres mumis és que no pots portar‐te totes les teues dades a un altre proveïdor. WordPress.org sí t’ho permet, així que té el millor d’ambdós mons.

Respecte al tema de «felicitat sobre llibertat» no comentaré res perquè molts autors de ciència‐ficció ja han aprofundit molt en ell… ;)

Pingback

[...] volta torne als poti‐potis normals rescatant un parell d’enllaços que tenia preparats per al poti‐poti #4 i se’m passaren per [...]