VerRevisiones

Intercepció de comunicacions privades sense ordre judicial

El Parlament Europeu donà el passat dia 5 de novembre (més val comentar‐ho tard que mai) llum verda a l’anomenat Paquet Telecom. Una de les pràctiques que promou aquesta reforma del mercat de les telecomunicacions és la intercepció de les comunicacions privades sense ordre judicial prèvia per part de qualsevol autoritat designada per l’Estat a l’efecte (per exemple, es podrà vigilar una connexió privada per a determinar si es salten les restriccions de copyright i tallar‐la sense intervenció judicial prèvia). Una altra volta la Unió Europea restringint els drets dels seus ciutadans (especialment al secret de les comunicacions), com bé denúncia aquest manifest d’Hispalinux. Versvs en proporciona més enllaços.

Sobre els que han motivat açò

Ja que l’aprovació d’aquest paquet dóna ales als grups pro‐copyright més aferrissats (ja que justifica animalades coma la llei HADOPI o dels tres avisos francesa), no està de més llegir la carta del coŀlectiu EXGAE a la Ministra Sinde. Arribaran els ministres a llegir aquesta mena de documents?

El Conveni sobre Drets Humans

L’advocat Javier de la Cueva comenta a Barrapunto que una llei que permetera passar per damunt del jutge per a tallar una connexió aniria contra la Convenció Europea dels Drets Humans. I com queda l’assumpte de la intercepció prèvia?