Star Wreck: In the Pirkinning

Quin internauta mitjanament decent no ha sentit parlar d'Star Wreck — In the Pirkinning? Però si fins i tot n'han parlat en el Telediario de migdia! Per això mateix no vaig a presentar aquesta peŀlícula, només busqueu un poc per Internet. Valga dir que és una mena de Galaxy Quest (ací titolada «Héroes fuera de órbita») feta per un grup de finlandesos que no tenien ni idea de com es feia una peŀlícula —però només quan començaren amb la tasca!

Feia molt que no me'n reia així amb una cinta de ciència ficció. Tot i que els efectes especials són realment espectaculars, el guió no es queda gens enrere. Hi ha moltíssimes referències a sèries i llibres de ficció, escenes caòtiques, diàlegs boníssims amb segones i, sobretot una panda de protagonistes perdedors de naixement autenticament genials.

M'ha fet moltíssima gràcia que el creador de la sèrie Star Wreck (de la qual aquesta és la sisena part) començara usant el Deluxe Paint Animation. Jo el vaig usar en l'institut i també vaig fer algunes animacions divertides. Desafortunadament, no vaig acabar per interessar-me tant pel tema com Samuli Torssonen va fer.

Aquesta gent sentia des de feia anys la necessitat de sentir-se els creadors de la seua peŀlícula d'Star Trek, i com sabiament deia l'ambaixador Flush: Un nas que pica deu ser gratat.