Com bolcar un DVD xifrat amb "dd"

Vull obtenir la imatge ISO d’un DVD però Brasero sense GNOME fa coses estranyes i, francament, ja estic un poc fart de programes tan complexos per a una tasca tan simple. Veig per tot arreu que es pot fer servir dd if=/dev/dvd of=fitxer.iso per a bolcar el DVD (juraria que açò no funcionava abans), però el disc està xifrat amb CSS i sempre es produeix un error d’entrada/sortida després d’haver llegit part del disc.

Per a la meua sorpresa, òbric el DVD amb VLC (que fa servir la biblioteca libdvdcss per a poder desxifrar‐lo) i, després de reproduir‐lo uns segons i tancar VLC… ¡el bolcat amb dd funciona a la perfecció! Ho he provat més d’una volta i amb diversos DVD i sembla que és sistemàtic. Potser siga alguna interacció peculiar amb el meu lector de DVD (no ho he provat en cap altre), però… ¿a que mola?

Dvd amb proteccio

Que coses te el Linux. Per a windows fa anys jo gastae el alcohol 101% que apart de botarse les proteccions et creaba un disc virtual on podies montar les iso. Ara mateixa no tinc ni lector pero gaste el ultraiso com a unitat virtual.

Estil Unix

Ie Bliz! Això de muntar les ISO també es pot fer a Unix amb dispositius loop, justament el que faltava poder fer «a l’estil Unix» era el bolcat del DVD xifrat. Ara el que queda pendent és com evitar llançar el VLC. :D

Precisament

Aixó mateis que comentes es el que pasaba a windows amb alguns DVDs quan intentaves fer un rip i reproduint una mica del DVD amb un reproductor, despres tot anava com a la seda. Molt interesant.