Ripple i Bitcoin a Russia Today

Ryan Fugger enllaça a la llista de Ripple aquesta entrevista a David Hales al Keiser Report de Russia Today. La conversa no té cap desperdici, i en ella es comenta com sistemes alternatius de moneda i crèdit com Bitcoin i Ripple permeten que la gent experimente amb sistemes distribuïts de confiança que podrien deixar obsolet l’actual sistema bancari organitzat al voltant dels bancs centrals. Hi apareixen conceptes com la diversitat, la competència en un autèntic mercat mundial amb una barrera d’entrada molt baixa front als acaparadors de rendes (i.e. el capitalisme que vé), el programari lliure i l’ètica hacker del treball amb uns incentius derivats del propòsit del que es fa… en fi, una autèntica perla.

Es curios, tenia entes que el

Es curios, tenia entes que el bitcoin era la moneda de intercambi de les coses mes ilegals de la red (asesinats, objectes robats, drogues...).

I Ripple…

I Ripple serà el sistema bancari de les màfies, sí senyor! :D

Ara mateix com que no tenen massa pes l’establishment no els fa molt de cas, però tan aviat com aquesta mena de sistemes comence a guanyar difusió no tardaran en titllar‐los d’això i de molt més, com han fet amb tantes altres alternatives distribuïdes i P2P que empoderen les persones front als estats i escapen al seu control, des de la pròpia Internet fins al programari lliure.

Intercanvi

Aço em recorda una conversa amb un ex company de treball amb molts anys d'experiencia a diverses empreses que em deia que la clau dels beneficis no está als productes en si, sino al valor afegit dels mateixos (algo bastant dificil de valorar i subjectiu) i als canals de distribució.