MostraRevisions

Adaptació i traducció de Programari Lliure al català UJI 2005

Ací teniu la presentació «Adaptació i traducció de Programari Lliure al català» que vaig oferir el 19 d’abril de 2005 en la UJI amb motiu de la Festa per la Llengua 2005. Vos hi pose el resum:

L'omnipresència de la informàtica i l'amicalitat amb l'usuari no són res si aquest no entén l'idioma en què li parla l'ordinador. Tanmateix, disposar de programari adaptat a idiomes minoritaris ha sigut realment dificultós fins a fa pocs anys, per dependre d'empreses que no veien la necessitat ni l'interés econòmic en dedicar-hi l'esforç necessari. Afortunadament, l'actual revolució del Programari Lliure (Free Software i Open Source Software) està oferint als usuaris la possibilitat de prendre la iniciativa i organitzar-se per a aconseguir un suport complet per al seu idioma.

Aquesta xerrada presenta el panorama de la localització de Programari Lliure al català, des del punt de vista tècnic i organitzatiu. Es descriurà el procés d'adaptació de programari i documentació, presentant els projectes i equips de traducció, la infraestructura de recolzament disponible i les eines usades, tot amb un nivell introductori per a fer palés que la traducció no requereix grans coneixements tècnics ni lingüístics.

Nota: Tot i que la llicència original de les transparències és Creative Commons BY-NC-SA, podeu fer‐les servir sota Creative Commons BY-SA.