Amb tot l’assumpte de les festes nadalenques, a un se li acumula la feina i els enllaços. Amb el Nadal també tinguérem el clàssic i esperat editorial indià amb el repàs de l’any i una vista als futurs que venen. Atenció que aquest poti‐poti vé molt carregadet.
- Comencem amb una reflexió profunda de David sobre el que podria ser el sistema indià de recolzament a l’emprenedor artesà: l’Escola de les Índies.
- A l’altre extrem, ara que Goldman Sachs se n’ha fet amb un bon tros, Facebook té els dies comptats, Rushkoff dixit (via).
- Arthur Andersen, la primera cooperativa global? Gonzalo ens ho explica i ho relaciona amb la filé indiana.
- Gonzalo també conta que autors americans de renom condemnen l’extensió del copyright. No són devolucionistes, però reconeixen entre altres com els monopolis dificulten la preservació d’obres.
- El govern francés en canvi continua com sempre i aprova una nova llei per a obligar als ISP a tallar l’accés a certs llocs… sense ordre judicial (via).
- I això fa més interessant Freenet. David relata com Freenet reviu el somni d’una Internet realment distribuïda, i conta com fer servir el correu electrònic sobre Freenet (aŀlucinant!).
- Ja que parlem de coses xifrades: desenvolupadors en nòmina de l’FBI colen vulnerabilitats a OpenBSD. Veritat, FUD, parlaories? Potser un bon moment per a provar el dit de Linus Torvalds de «given enough eyeballs, all bugs are shallow».
- I seguint amb el craqueig, Tei reflexiona sobre els nous delictes informàtics i la por a allò desconegut.
- Pere es planteja com allargar la durada de la bateria del mòbil i troba una nova forma d’emprar‐lo: posar‐lo en «mode avió».
- David es pregunta quin serà el paper de les noves xarxes ciutadanes en el futur d’Internet.
- I parlant de guifi.net i similars, encetem la part més tequi amb la guia de Carlitoss per a reenviar les telefonades via guifi.net des d’un telèfon fix a un telèfon VoIP.
- Unhosted, o com desenvolupar aplicacions web lliures i, atenció a la jugada, amb les dades de cada usuari on aquest vulga (via).
- Gnugol, o com realitzar cerques web des de la línia d’ordres i obtenir resultats clarets i ben estructurats (també en format Org per als de l’Església d’Emacs).
- Impressionant vídeo de Genode OS (via) Per fi un micronucli lliure i una arquitectura segura amb possibilitats de tirar endavant?
- I ratllant la fricada, John Bisson publica un mòdul Python per a llegir fitxers d’Org mode… escrit com a programa lletrat en un fitxer d’Org!