MostraRevisions

El copyright ataca els punts flacs d’Internet

  • user warning: UPDATE command denied to user 'ivan'@'localhost' for table `ivan_lg`.`cache_filter` query: UPDATE cache_filter SET data = '[...] que me entristece porque explota una de las debilidades centrales de Internet (la ICANN) que otros no dudan en aprovechar. Ciertamente, preferiría un mercado de proveedores con mayor competencia donde la neutralidad no [...]', created = 1685907612, expire = 1685994012, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '5:a87688e3714c04a7d40cb02e6295842d' in /home/ivan/vc/git/elvil-drupal/drupal/includes/cache.inc on line 112.
  • user warning: UPDATE command denied to user 'ivan'@'localhost' for table `ivan_lg`.`cache_filter` query: UPDATE cache_filter SET data = '[...] Act. Derecho a leer resumeix SOPA en una infografia basada en Quino (via). I no oblidem que, COICA en mà, el govern dels EUA pot tancar webs d’arreu del món [...]', created = 1685907612, expire = 1685994012, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = '5:4f83ac2f676454f3e6da45ac9b3bb027' in /home/ivan/vc/git/elvil-drupal/drupal/includes/cache.inc on line 112.

Molts tendim a imaginar Internet com a una xarxa distribuïda on és difícil aplicar filtres que facen possible la censura a nivell mundial. Tanmateix, dos aspectes clau d’Internet, el repartiment d’adreces IP i la gestió dels servidors de noms arrel del DNS, continuen depenent de l’Autoritat de Números Assignats d’Internet (IANA), una entitat depenent de la Corporació d’Internet per als Noms i Números Assignats (ICANN), organització amb seu a Califòrnia i per tant sota jurisdicció dels EUA.

Veig a OSNews que una nova llei federal dels EUA (la COICA) podria obligar els registradors de noms nordamericans a blocar la resolució de noms pertanyents a llocs que el Departament de Justícia considere que vulneren la propietat inteŀlectual. Açò, que passaria per una altra jugada d’un estat en favor dels monopolistes, pren un caràcter especialment amenaçant ja que, quan el registrador es trobe fora dels EUA, el blocatge es donarà a nivell dels servidors de noms arrel (sota la seua jurisdicció, recorde).

És cert que, si açò ocorre, els afectats canviaran ràpidament de domini i la jugada els haurà valgut de poc als monopolistes, però del que no cap dubte és de que ací tenim un altre exemple de com la centralització fa vulnerable allò que toca, i la del Servei de Noms d’Internet (DNS) ja és un problema que cueja massa temps. Serà qüestió d’estudiar sistemes alternatius.

Pingback

[...] que me entristece porque explota una de las debilidades centrales de Internet (la ICANN) que otros no dudan en aprovechar. Ciertamente, preferiría un mercado de proveedores con mayor competencia donde la neutralidad no [...]

Pingback

[...] Act. Derecho a leer resumeix SOPA en una infografia basada en Quino (via). I no oblidem que, COICA en mà, el govern dels EUA pot tancar webs d’arreu del món [...]