Descontents amb Facebook

Ara que parlem de gent descontenta amb Facebook (i cada volta amb més raó —via Error500), vull destacar un parell d’articles de la premsa generalista on els propis usuaris argumenten clar com l’aigua els principals motius per a abandonar‐lo: comercialització i dependència de la vida privada, manca de privadesa, relacions socials fictícies, massa absorbent… bon material per a la reflexió. The New York Times: Facebook Exodus; Le Monde: “J'ai découvert le contrôle social avec Facebook”.

Un poc exagerat, no? Crec que

Un poc exagerat, no? Crec que Facebook dona molt més que el que rep, igual que Google.

Depenent

Home, doncs depén de com valores la informació que hi intercanvies i qui té accés a ella en contrast amb el que t’ofereix el lloc. Per exemple, jo no vull oferir‐li tanta informació sobre la meua vida privada a canvi de tafaneig, converses poc profundes i molt de temps dedicat.

Ara bé, en qualsevol cas és necessari que els usuaris de Facebook siguen conscients de que si malgrat tot continuen emprant‐lo, sempre estaran sotmesos al capritx d’una única entitat que pot canviar d’opinió i actitud quan li vinga en gana per a perjudici dels usuaris, i en eixe cas abandonar el sistema els resultarà molt costós.

Les barreres de la privacitat

Les barreres de la privacitat s'estan moguent, i la gent ja no gasta Facebook per a posar tot el que fa perque és conscient dels problemes de privacitat. Facebook obliga a tindre un alter ego bo de la teua personalitat.

Vaig a fer un group de Facebook per a que et fiques al Facebook! jajaja

Me gusta!

PD: A veure si desactives els captcha dels collons :)

Millor, però no suficient

Millor per a la privadesa (i encara insuficient perquè el mapa de relacions ja és info privada per ell mateix), però es manté el problema d’haver de dependre d’un únic proveïdor per a comunicar‐se amb els demés. Altres sistemes descentralitzats o distribuïts com el correu electrònic, els blogs o Jabber no pateixen del principal problema de Facebook, que és la centralització absoluta.

Per cert, ja vaig tindre una volta compte a Facebook, però em durà tres setmanes abans de que li pegara patà volaora, així que parle des de l’experiència ;) .

Respecte als CAPTCHA, igual te faig cas i els lleve perquè no acaben de blocar l’spam i ara mateix modere els comentaris manualment. Entretant, pots evitar‐los enregistrant‐te com a usuari o emprant OpenID.